Naast de duik- en reisverslagen wordt ook aandacht besteed aan de achtergronden van het duiken. Zo worden er artikelen geschreven over onderwater-biologie maar ook over techniek & materiaal. Veel leesplezier!

Macrofotografie

Onderwater is er leven in alle vormen en maten te vinden, van kleine naaktslakken tot meterslange haaien. Wil je dit allemaal op de foto zetten, dan zal je merken dat dat niet zo gemakkelijk gaat. Als je kleine dingen op de foto wilt zetten, heb je andere apparatuur nodig dan als je een groot wrak op de foto gaat zetten. Vandaag vertellen we je hoe je de kleinste dingen op de foto kunt zetten, ofwel hoe wordt je macrofotograaf.

Lees meer: Macrofotografie

Het onderwaterhuis

Veel duikers hebben er eentje. Het was een flinke investering en je wilt er nog jaren mee kunnen doen. Een camera in een onderwaterhuis. De meeste camera’s zijn niet geschikt om zo onderwater mee te kunnen nemen. Een onderwaterhuis beschermt in dat geval je camera, maar laat je wel mooie foto’s nemen. Onderhoud aan je “huis” is erg belangrijk, vooral als je in zout water duikt.

Lees meer: Het onderwaterhuis

De O-ring

Binnen de duiksport zijn O-ringen erg belangrijk en ze worden in verschillende onderdelen van je uitrusting gebruikt. Zo wordt hij gebruikt bij de 1e trap, 2e trap en in de inflator van je BCD of Wing. Naast deze voor de hand liggende toepassingen, wordt hij echter ook toegepast bij je duikcomputer, je lamp en je foto- of film-camera behuizing. Maar wat is een O-ring eigenlijk? Wat doet een O-ring nu precies en hoe zorg je ervoor dat je O-ring in goede conditie blijft?

Lees meer: De O-ring