Carmen en Ruurt maken ieder jaar meer dan 100 duiken in binnen- en buitenland. Wanneer er een bijzondere of unieke duikreis gemaakt wordt, zal er een reisverslag over geschreven worden. Naast de reisverslagen, worden ook Duikverslagen gepubliceerd; dit zijn verslagen waarbij we een bijzondere of unieke duik toelichten. Veel leesplezier!

Muck Diving Madness in Straat van Lembeh

Categorie: Reisverslagen Gepubliceerd: zondag 03 maart 2019 Geschreven door Carmen

Ooit gehoord van muck-duiken? Muck kun je vertalen met mest of rommel. Geen zorgen, tussen de mest zal je niet duiken, maar rommel kun je wel tegenkomen. Muck-duiken gebeurt vaak op en zanderige of modderige bodem. Geen afleiding van mooie riffen vol tropische vissen, maar met je snoet over de zandbodem op zoek naar klein en vaak bijzonder spul. Het zicht hoeft geen 30 meter te zijn, dus zelfs ons Zeeland is perfect voor muck-duiken. Maar één van de bekendste plekken voor muck-duiken is de Straat van Lembeh in Indonesië.

Lees meer: Muck Diving Madness in Straat van Lembeh

Mediterraans genieten op Gozo

Categorie: Reisverslagen Gepubliceerd: zondag 08 april 2018 Geschreven door Carmen

Gozo is een klein eilandje in de Middelandse Zee en hoort bij Malta. Het eiland is zo’n 15 km lang en 7 km breed. Op het eiland is het iets rustiger en groener dan op het zustereiland Malta, maar je hoeft je op dit eiland geen moment te vervelen. Ondanks de geringe grootte is zowel de onderwaterwereld als de bovenwaterwereld enorm divers.

Lees meer: Mediterraans genieten op Gozo

Relax of actief in Curaçao

Categorie: Reisverslagen Gepubliceerd: woensdag 07 februari 2018 Geschreven door Carmen

Zon, strand, mooi onderwaterleven, leuke duiken voor beginners en ervaren duikers, je kunt zelf gaan duiken of met een gids, iedereen spreekt Nederlands en prijstechnisch interessant. Curaçao heeft het allemaal en vandaag vertellen we je hoe wij Curaçao hebben ervaren.

Lees meer: Relax of actief in Curaçao

Duiken en kamperen bij La Cote Bleue, Frankrijk

Categorie: Reisverslagen Gepubliceerd: maandag 01 januari 2018 Geschreven door Carmen

Het is kerstvakantie en buiten is het koud. Dit is de perfecte tijd om na te denken waar de zomervakantie van dit jaar naartoe gaat. Een van de leukste vakanties, vind ik (Carmen), kamperen. Iedere ochtend verse broodjes halen bij de Franse bakker en ’s avonds voor de tent op een gasbrandertje koken.

Lees meer: Duiken en kamperen bij La Cote Bleue, Frankrijk