Carmen en Ruurt maken ieder jaar meer dan 100 duiken in binnen- en buitenland. Wanneer er een bijzondere of unieke duik gemaakt wordt, zal er een duikverslag over geschreven worden. Naast de duikverslagen, worden ook Reisverslagen gepubliceerd; dit zijn verslagen waarbij we naar onze duikreis kijken en een aantal individuele duiken toelichten. Veel leesplezier!

Sint Annaland

Wat een temperaturen de laatste weken! Tijd om wat verkoeling op te zoeken. Blauwalgen zorgen ervoor dat er in sommige zoetwaterplassen niet meer gedoken kan worden. Maar gelukkig kun je in Zeeland nog wel lekker duiken. Een echte aanrader is om nu eens een duikje te maken bij Sint Annaland.

Lees meer: Sint Annaland

Wrakduiken op de Noordzee

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: zondag 29 juli 2018 Geschreven door Ruurt

In veel zoetwaterplassen, de Oosterschelde en in de Grevelingen wordt dagelijks gedoken, maar een groot deel Nederlands water is wat onbekender voor veel duikers; de Noordzee!

Lees meer: Wrakduiken op de Noordzee

De Zeelandbrug

Één van de bekendste duikstekken van Nederland is de Zeelandbrug. De Zeelandbrug is een redelijk grote duikstek gelegen aan de Noordkant van de brug. Er zijn meerdere instapplaatsen. Het wordt aangeraden om tijdens de kentering te duiken, maar bij weinig stroming kun je ook van de ene instap naar de volgende driften.

Lees meer: De Zeelandbrug

Vaersenbaai Car Wrecks

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: zondag 18 februari 2018 Geschreven door Carmen

We schreven al eerder dat Curaçao een eiland is waar je overal vrij eenvoudig vanaf de kust kunt duiken. Curaçao heeft echter ook meer uitdagende stekken. Één van deze stekken is Vaersenbaai Car Wrecks, waar je je diepduik ervaring goed kunt en moet gebruiken!

Lees meer: Vaersenbaai Car Wrecks

Tunnel of Doom

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: zondag 11 februari 2018 Geschreven door Ruurt

Curaçao staat onder de duikers bekend als een tropisch paradijs. Je bent vrij te gaan en te staan als het gaat om duiken. Je huurt een auto en kunt op meer dan 100 verschillende plaatsen aan de west- en zuidkust direct vanaf de kant duiken. Aan de oostkust kan alleen per boot gedoken worden. Én de noordkust? Die is vaak zo wild dat er letterlijk maar een handvol dagen per jaar gedoken kan worden. Één van de duikstekken aan de noordkust doet zijn naam eer aan; de Tunnel of Doom.

Lees meer: Tunnel of Doom

De Muur

Een stukje Grevelingenmeer helemaal voor jezelf!

Duiken in het Grevelingenmeer staat vaak garant voor een mooie duik. De bekendste en meest bedoken stekken zijn Dreischor - Zuide Langeweg, Den Osse - Nieuwe Kerkweg en Scharendijke - De Kabbelaar. Heb je zin in een wat rustiger duikje, dan kun je De Muur eens proberen.

Lees meer: De Muur

Le Chaouen

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: zondag 21 januari 2018 Geschreven door Carmen

Wrakduiken is tof. Wrakken zijn een kunstmatig rif en trekken allerlei vissen en andere dieren aan. Ze kunnen enorm mooi begroeid zijn. Verder zit er vaak een historisch verhaal aan vast. Denk bijvoorbeeld aan de wrakken gezonken tijdens de Eerste of Tweede Wereldoorlog. Vandaag laten we je kennis maken met een van deze wrakken, namelijk Le Chaouen voor de kust van Marseille.

Lees meer: Le Chaouen

Anna Jacobapolder

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 Geschreven door Carmen

Anna Jacobapolder is een dorpje in de Zeeuwse gemeente Tholen. Net buiten de dorpskern ligt de duikstek. Afgelopen jaar zijn wij er vaak geweest, want het is een van onze favoriete duikstekken! En vandaag laten we je weten waarom.

Lees meer: Anna Jacobapolder

Indoor duiken in TODI

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: zondag 07 januari 2018 Geschreven door Carmen

Veel duikers zijn al een paar maanden gestopt met duiken in Nederland. Alleen met goede droogpakken en warme onderkleding kun je nu nog een duikje maken. Maar misschien begin jij ook wel weer zin te krijgen om te duiken, maar niet in water van 5 °C. Bezoek dan een keer indoor duikcentrum TODI in Beringen, België.

Lees meer: Indoor duiken in TODI

De Slanke Ringsprietslak

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: vrijdag 21 juli 2017 Geschreven door Ruurt

De watertemperatuur is nu redelijk stabiel en de meeste slakken hebben hun eiersnoer gezet. Soms kom je echter, onverwacht, nog een mooi exemplaar tegen.

Lees meer: De Slanke Ringsprietslak

Duiken door de Azure Window

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: maandag 03 juli 2017 Geschreven door Carmen

Gozo, het kleine broertje van Malta, is een bekend (duik)vakantieoord. De relaxte sfeer, de mooie natuur en het goede eten zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. De helderblauwe Middellandse zee heeft een enorme aantrekkingskracht op zowel duikers als niet-duikers. En daarbij ligt het op slechts drie uur vliegen!

Lees meer: Duiken door de Azure Window

Het zeepaardje van Zoetersbout

Categorie: Duikverslagen Gepubliceerd: dinsdag 27 juni 2017 Geschreven door Carmen

Nu de sepia's weer zijn vertrokken komen de zeepaardjes weer tevoorschijn. De watertemperatuur stijgt en de zeepaardjes komen naar ondieper water om te paren. Dit is de uitgelezen kans om in Zeeland op zoek te gaan daar deze mythische dieren. Bijna ieder jaar worden er wel zeepaardjes in de Oosterschelde gespot, en dit jaar was het op Zoetersbout raak. 

Lees meer: Het zeepaardje van Zoetersbout