Naast de duik- en reisverslagen wordt ook aandacht besteed aan de achtergronden van het duiken. Zo worden er artikelen geschreven over  techniek & materiaal maar ook over onderwater-biologie. Veel leesplezier!

Hangculturen

We zitten in het mosselseizoen. Voor veel mensen betekent dit; op naar Zeeland en mosselen eten. Maar dit is ook een goede tijd om te gaan duiken tussen de hangculturen. Dus vandaar alles over hangculturen en waarom je daar zeker eens duikje moet gaan doen.

Lees meer: Hangculturen

De Snotolf

Categorie: Onderwaterbiologie Gepubliceerd: woensdag 21 februari 2018 Geschreven door Carmen

Het Zeeuwse water is 5 °C of misschien wel kouder. Waarom zou juist nu gaan duiken? Om de snotolven te spotten! Deze mooie vis zit nu net onder het wateroppervlakte in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Ze leggen daar de eitjes en de vaders zijn er nog een paar weken om ze te beschermen.

Lees meer: De Snotolf

Koraal

Categorie: Onderwaterbiologie Gepubliceerd: woensdag 24 januari 2018 Geschreven door Carmen

Denk je aan koralen, dan denk je al snel aan tropische bestemmingen met enorme koraalriffen in allerlei kleuren; en tussen die koralen zwemmen de mooiste vissen rond. Maar koralen vind je niet alleen in de water van 30 °C. Er zijn ook soorten die in koud water leven, zoals ons eigen Dodemansduim. Ook zijn er soorten die helemaal geen rif vormen. Deze blog gaat over het belang van koralen in verschillende ecosystemen én de levenswijze van koralen.

Lees meer: Koraal